Liiketoimintakieltorekisteri

Oikeusrekisterikeskus (ORK) toimii liiketoimintakieltorekisterin rekisterinpitäjänä. Rekisteri sisältää tiedot voimassa olevista liiketoimintakielloista. 

Liiketoimintakieltorekisteri on tarkoitettu julkiseen käyttöön. Sen tarkoitus on varmistaa, että liiketoimintakieltoon määrätyistä henkilöistä on saatavilla ajantasaista tietoa. 

Kuka voi tilata otteen rekisteristä?

Kuka tahansa voi tilata rekisteristä maksullisia otteita ja todistuksia. 

Ote sisältää henkilön voimassa olevat liiketoimintakiellot. Todistus sisältää tiedon siitä, että liiketoimintakieltoja ei ole.

Jos rekisterissä on merkintöjä, ote on mahdollista saada joko suomeksi tai ruotsiksi. Jos merkintöjä ei ole, todistus annetaan kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tilaa ote sähköisesti tai hakemuslomakkeella

Tilaa rekisteriote helposti ORK:n sähköisessä asioinnissa . Sähköinen asiointi vaatii vahvan tunnistautumisen. Ote tai todistus maksaa 22 euroa, ja se laskutetaan jälkikäteen. 

Jos et pysty käyttämään sähköistä asiointia, käytä ORK:n hakemuslomaketta (pdf) . Täytä hakemus huolellisesti ja lähetä se meille jollakin seuraavista tavoista:

  • Suomi.fi/viestit -palvelun kautta (Oikeusrekisterikeskus > Rekisteripalvelut). 
  • Sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Suosittelemme käyttämään oikeusministeriön turvaviestipalvelua . Syötä palveluun sähköpostiosoitteesi ja rekisteröi se. Saat sähköpostiisi linkin, jonka avulla viestisi kulkee perille turvallisesti. 
  • Postitse osoitteeseen Oikeusrekisterikeskus/YOR, PL 157, 13101 Hämeenlinna.

Voit tilata otteen myös soittamalla asiakaspalveluun, p. 029 56 65693.

Voit tehdä myös vapaamuotoisen kirjallisen hakemuksen ORK:lle. Sen pitää kuitenkin sisältää kaikki samat tiedot kuin yllä mainitulla ORK:n hakemuslomakkeella. 

Otteen toimitus

Jos käytät sähköistä asiointia, saat otteen nopeasti sähköisesti. Voit halutessasi valita toimituksen Suomi.fi-viesteihin tai postitse. Jos tilaat otteen muilla tavoilla, se toimitetaan ensisijaisesti sähköpostilla.

Lisätietoa

Laki liiketoimintakiellosta (1059/1985)

Tietosuojaselosteet

Julkaistu 18.4.2024