Konkurssi- ja yrityssaneerausrekisteri

Oikeusrekisterikeskus (ORK) toimii konkurssi- ja yrityssaneerausrekisterin rekisterinpitäjänä. Rekisteri sisältää tiedot velallisista, jotka ovat konkurssi- tai yrityssaneerausmenettelyssä. 

Konkurssi- ja yrityssaneerausrekisteri sisältää velallisen tunnistetiedot sekä konkurssi- ja yrityssaneerausmenettelyn asiatiedot. Rekisteriin merkitään sekä yksityishenkilöiden että yritysten tietoja. Rekisterin tiedot ovat julkisia.

Rekisteriin tallennetaan tietoja tuomioistuin- ja viranomaistoimintaa varten, velkojien edunvalvontaan sekä sivullisten etujen ja oikeuksien turvaamiseksi. 

Rekisterin tietoja voi tarkastella kaikille avoimesta maksukyvyttömyysrekisteristä . Palvelun käyttö on maksutonta.

Kuka voi tilata otteen rekisteristä?

Konkurssi- ja yrityssaneerausrekisteri on tarkoitettu julkiseen käyttöön. Kuka tahansa voi tilata rekisteristä virallisia otteita ja todistuksia. 

Ote sisältää voimassa olevat konkurssi- ja yrityssaneerausmenettelyt. Todistus sisältää tiedon siitä, että konkurssia tai yrityssaneerausta ei ole.

Jos rekisterissä on merkintöjä, ote on mahdollista saada joko suomeksi tai ruotsiksi. Jos merkintöjä ei ole, todistus annetaan kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tilaa ote sähköisesti tai hakemuslomakkeella

Tilaa rekisteriote helposti ORK:n sähköisessä asioinnissa . Sähköinen asiointi vaatii vahvan tunnistautumisen. Ote tai todistus on tilaajalle maksuton.

Jos et pysty käyttämään sähköistä asiointia, käytä ORK:n hakemuslomaketta (pdf) . Täytä hakemus huolellisesti ja lähetä se meille jollakin seuraavista tavoista:

  • Suomi.fi/viestit -palvelun kautta (Oikeusrekisterikeskus > Rekisteripalvelut). 
  • Sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Suosittelemme käyttämään oikeusministeriön turvaviestipalvelua . Syötä palveluun sähköpostiosoitteesi ja rekisteröi se. Saat sähköpostiisi linkin, jonka avulla viestisi kulkee perille turvallisesti. 
  • Postitse osoitteeseen Oikeusrekisterikeskus/YOR, PL 157, 13101 Hämeenlinna.

Voit tilata otteen myös soittamalla asiakaspalveluun, p. 029 56 65693.

Voit tehdä myös vapaamuotoisen kirjallisen hakemuksen ORK:lle. Sen pitää kuitenkin sisältää kaikki samat tiedot kuin yllä mainitulla ORK:n hakemuslomakkeella. 

Otteen toimitus

Jos käytät sähköistä asiointia, saat otteen nopeasti sähköisesti. Voit halutessasi valita toimituksen Suomi.fi-viesteihin tai postitse. Jos tilaat otteen muilla tavoilla, se toimitetaan ensisijaisesti sähköpostilla.

Lisätietoa

Laki konkurssi- ja yrityssaneerausrekisteristä (137/2004)

Konkurssilaki (120/2004)

Laki yrityksen saneerauksesta (47/193)

Tietosuojaselosteet

Julkaistu 17.4.2024