Oikeusrekisterikeskus palvelee sähköisesti koronaepidemiasta huolimatta

#

Oikeusrekisterikeskuksen henkilöstö työskentelee tällä hetkellä suurelta osin etäyhteyksien päässä. Pyydämme asiakkaitamme käyttämään sähköistä asiointia mahdollisuuksien mukaan. Muut yhteydenotot voi toimittaa sähköpostin välityksellä. Sähköposteja päivystetään ja tehtäviä tehdään kiireellisyysjärjestyksessä. Asioiden käsittelyyn tulee todennäköisesti viivästyksiä normaaliin työskentelyyn verrattuna.

Oikeusrekisterikeskukselle on mahdollista lähettää hakemuksia sähköisesti Suomi.fi-portaalissa ja oikeushallinnon asiointi-palvelussa olevilla verkkolomakkeilla. Asiointipalvelu vaatii pankkitunnuksilla tai mobiililaitteella tunnistautumisen. Suomi.fi:ssä olevat sähköiset lomakkeet eivät vaadi tunnistautumista.

Lomakkeet verkkosivuilla

Oikeushallinnon sähköinen asiointi

Rikostaustaotteet saa tilattua asiointi.oikeus.fi-palvelusta. Ainoastaan vapaaehtoisen rikostaustaote sekä ulkomailla esitettävä rikostaustaote tulee tilata Suomi.fi-lomakkeen kautta. Myös maksuaikahakemuksen saa täytettyä Suomi.fi-portaalissa.

Suomi.fi-viestit ja sähköposti

Sähköpostitse tapahtuvissa yhteydenotoissa pyydämme kansalaisasiakkaita lähettämään mahdolliset sähköpostiviestit seuraaviin osoitteisiin:

Rikosrekisteriin liittyvät asiat rikosrekisteri@om.fi

Muut yhteydenotot oikeusrekisterikeskus@om.fi

Viranomaisasiakkaita pyydämme käyttämään ryhmien suoria sähköpostiosoitteita.

Huomaathan, että voit myös vastaanottaa viestimme Suomi.fi-palveluun, joka on sähköpostia turvallisempi vaihtoehto. Lue lisää Suomi.fi-viestien käyttöönotosta osoitteessa https://www.suomi.fi/viestit.

Julkaistu 20.03.2020